Service, kwaliteit, snelheid en een scherpe prijsstelling staan bij ons hoog in het vaandel.

Aluminium profielen voor de bouw.

Het leveringsprogramma van Luvema is als volgt opgebouwd

Tochtprofielen

 Er is een breed assortiment van tochtprofielen beschikbaar voor bevestiging aan de onderzijde op een dorpel of voor in de sponning van deuren.  Ook voor renovatie zijn speciale profielen beschikbaar die het mogelijk maken een grotere afstand te overbruggen. Het tochtprofiel Lu-317B.G kan aan een deur worden bevestigd en is aan de onderzijde voorzien van een borstel.

Dorpelprofielen

 De dorpeltochtprofielen zijn gemaakt als aanslag voor deuren. Deze profielen zijn verkrijgbaar met een kunststof aanslag en voor een kader.  Het dorpelprofiel Lu-S5.G.AR is ook met een grijze inlage te verkrijgen. De levertijd hiervan is langer (circa 5 weken), prijs op aanvraag.

Beglazingsprofielen

 Voor beglazing van buitenaf is het zogenaamde stoeltjes profiel beschikbaar (Lu-G1.G). Veelal wordt dit profiel toegepast in combinatie met een condensopvangprofiel (Lu-C1 of de Lu-C2).

Alle andere beglazingsprofielen zijn geschikt voor binnenbeglazing. Afhankelijk van het type kunnen deze worden bevestigd als inslag of met schroeven. Er zijn ook aanslagprofielen voor situaties waarbij hoge eisen aan inbraakpreventie worden gesteld.

Aanslagprofielen

De aanslagprofielen zijn beschikbaar in  verschillende afmetingen. Aan de onderzijde kunnen de meeste profielen worden voorzien van een neopreen snaar. Dit ter vervanging van het kitten. Dit is een technisch uitstekende oplossing en is bovendien goedkoop ten opzichte van kitten. Voor de aanslagprofielen zijn eindstukjes beschikbaar. Deze eindstukje garanderen een goed aansluiting van het profiel op het hout zonder gebruik van kit.

De 3e generatie aanslagprofielen kan aan de bovenzijde worden voorzien van een afdichtingsrubber of van een raamaanslagrubber. Wij raden u aan om gebruik te maken van het afdichtingsrubber. Het profiel in combinatie met dit afdichtingsrubber is KOMO gecertificeerd.

Slijtstrippen

De slijtstrippen zijn in vier verschillende breedtes verkrijgbaar. De profielen zijn voorzien van schroefgaten. Ongeboord kunnen deze profielen worden geplakt met dubbelzijdig tape (ook bij Luvema verkrijgbaar).

Railprofielen en middensluitingen

 De railprofielen zijn verkrijgbaar in diverse utvoeringen. Bij een aantal van de profielen is het mogelijk ze zo te bevestigen dat de schroeven niet zichtbaar zijn.

Eindstukjes

 Voor de aanslagprofiele en enkele beglazingsprofiel zijn eindstukjes beschikbaar. De eindstukjes voorkomen lekkage en bieden als voordeel dat er niet gekit hoeft te worden.

Onderdorpels

Aluminium onderdorpels bieden een groot aantal voordelen boven dorpels van andere materialen. Aluminium onderdorpels zijn vormvast, zetten nauwlijks uit bij temperatuurverschillen en zijn thermisch geisoleerd.

DHZ producten

Een aantal van de producten zijn verkrijgbaar in speciale doe het zelf verpakkingen.  De doe het zelf verpakkingen bevatten op maat gemaakte profielen en zijn voorzien van bevestigingsmiddelen.

Brandwerende producten

De brandwerende producten zijn verkrijgbaar in strips en in plakrollen. De strips zijn verkrijgbaar met en zonder tochtborstels. De werking van de strips wordt ontleend aan Grafate. Het materiaal Grafate heeft unieke eigenschappen. Grafate zet uit bij verhitting en sluit zo deuren luchtdicht af. Gelijktijdig kan de deur worden geopend en als vluchtweg worden gebruikt en vervolgens weer worden gesloten. 

Valdorpels

Op gebied van valdorpels wordt samengewerkt met Comaglio een Italiaanse kwaliteits fabrikant. De valdorpels hebben een dubbel werkingmechanisme waardoor ze gelijkmatig op de vloer aansluiten.  De valdorpels kunnen worden toegepast bij schuine vloeren. Er zijn valdorpels die geluiddempend zijn tot 50dB en die brandwerend zijn tot 60 minuten. De resultaten zijn natuurlijk afhankelijk van de constructie waarin de valdorpel wordt geplaatst.

 

 

 
 

Meer informatie?
T +31 (0)317 - 612878
E info@luvema.nl